Regelverk

Försvarsstandard FSD0260

Target Enclosures lösningar har vuxit fram helt i linje med Försvarsmaktens krav och ständigt förändrade behov av säkerhetslösningar för kritiska IT-system.

Target Enclosures lösningar har vuxit fram helt i linje med Försvarsmaktens krav och ständigt förändrade behov av säkerhetslösningar för kritiska IT-system.

Våra säkerhetsskåp har inte sitt ursprung i vare sig kassaskåp , elskåp eller vapenskåp. De är istället från grunden utvecklade för att möta de krav och önskemål som finns på IT-säkerhet, samtidigt som användarvänligheten är i fokus. Vår storlek och förmåga att utveckla nya innovativa lösningar skapar en flexibilitet som få företag kan erbjuda. Samtidigt ger det oss möjlighet att vara snabba med att anpassa våra lösningar i enlighet med de reglementen som finns.

2018-06-26 fastställde FMV en ny standard avseende mekaniskt inbrottsskydd och värmeavledningsförmåga för säkerhetsklassade skåp innehållande IT-utrustning. Denna standard benämns FSD0260 och anger specifika krav för inbrottsskydd av skåp klassificerade enligt Skyddsnivå 2 (SN2). Utöver mekaniskt inbrottsskydd anger också reglementet en klassificering avseende skåpens förmåga att avleda värme från IT-utrustning placerad i skåpet. Beroende på hur bra värmeavledning skåpet har klassificeras det med L (Low), M (Medium) eller H (High).
Samtliga Target Enclosure SN2-skåp har, sedan testerna genomfördes av RISE i april 2019, varit godkända enligt FSD0260 avseende mekaniskt inbrottsskydd. Target Enclosure blev i och med detta ensamma på marknaden om att kunna erbjuda SN2-skåp certifierade enligt det nya gällande reglementet.

Under 2020-2021 har Target Enclosure dessutom konstruerat den testutrustning som krävs för att genomföra tester och klassificering av värmeavledningsförmågan. Utrustningen som består av värmemoduler och en golvmodul, allt väl beskrivet i FSD0260-reglementet, har sedan använts av RISE vid de tester som genomförts. Även avseende värmeavledningsförmåga blev därmed Target Enclosure ensamma om att kunna erbjuda skåp enligt gällande reglemente.
FSD0260 omfattar även skåp i Skyddsnivå 3 (SN3) avseende värmeavledningsförmåga.
Bilden visar ett Target Enclosure SN2AAP1220SE, placerat på en FSD0260-golvmodul, försett med de värmefläktar som används för att simulera värme från IT-utrustning

Vill du få hjälp av en expert?

Försvarsstandard FSD0260

Vad är RÖS? Vad är Tempest?

Fördelar med Target Enclosures SE-skåp

Läs mer

Din säkerhet i fokus

Läs mer
Säkerhet

Marknadsledande innovation

Target Enclosure AB verkar helt och hållet med fokus på de skalskyddslösningar som utvecklats och utvecklas inom varumärket Target Enclosure®. Ett mycket nära samarbete med ett flertal företag, inom både försvarsindustrin och säkerhetsbranschen har bidragit till den positiva...

Läs mer

Vill du veta mer

Skriv in din epost så kontaktar vi dig!